A balatoni nyaralás balatoni lánybúcsúhoz vezetett

Néhány héttel ezelőtt hazalátogatott egy Németországban élő barátnőm, Petra. A párja, a szilveszteri ünnepséget megkoronázva éppen újévkor jegyezte őt el. Bár a kiválasztott menyasszonyi ruhájáról már láthattam fotókat, az eljegyzés óta sajnos nem tudott hazajönni Magyarországra, így nekem is csak most tudott beszámolni az esküvőszervezés izgalmairól, és természetesen most láthattam élőben az eljegyzési gyűrűt is. 

Kapva kaptunk az alkalmon, hogy végre együtt tudunk kicsit lenni vele és kifaggatni a történtekről, ezért már jóval előre le is foglaltunk a kisebb baráti társaságunknak egy szép apartmant a Balaton-felvidéken. Hat-hét főre sajnos jóval nehezebb olyan szálláshelyet találni, ami mindenkinek megfelel, és nem merül fel semmilyen kifogás. Valakinek hol az elhelyezkedéssel, hol a szolgáltatásokkal, hol pedig az árral volt problémája.  Szerencsénkre a társaságból néhányan autóval is rendelkeznek, így a megközelíthetőség nem volt olyan jelentős szempont, viszont az elérhető parkolóhely annál inkább. Egy szó, mint száz, igaz néhány kisebb veszekedés és több órányi keresgélés árán, de megtaláltuk a tökéletes helyet, amiben senkinek sem kellett bármilyen kompromisszumot kötnie, mindezt remek áron.

A vendéglátónk csodálatos volt, rugalmas és figyelmes, tényleg igyekezett a legjobb szolgáltatást nyújtani. Az apartmanunk pedig tökéletesen fel volt szerelve: a kerti grilltől kezdve a mosogatógépen át a kávéfőzőig és vasalóig mindennel el voltunk látva. Minden várakozásunkat felülmúlta a szállás tisztasága és rendezettsége, az összes bútor tökéletesen harmonizált még a szőnyegekkel és függönyökkel is. Tökéletesen elégedettek voltunk a vendéglátó által nyújtott szolgáltatással, és ár-érték arányban jobb helyet nem is találhattunk volna.

Direkt természet (és strand) közelben kerestünk szállást, bár a kivételesen borzasztó időjárás miatt ezt nem nagyon tudtuk kiélvezni. De kárpótolt minket a jó társaság és az igényes környezet.  Amikor éppen nem zuhogott az eső, a szállás kertjében (mert még az is volt neki) sütögettünk, beszélgettünk. Mivel nagy kutya barát vagyok, nekem még külön kellemes meglepetést okozott, amikor a szomszédos apartmanban megszálló család tacskója meg is látogatott minket a sütögetés közben. Valószínűleg megtetszettek neki a kertből felszálló illatok, nekünk pedig nagyon megtetszett, hogy egy kis bundás barát is csatlakozott hozzánk. Számomra mindenképpen ez az élmény tette fel a koronát az amúgy is sikeres hétvégi kiruccanásunkra.

A vacsora alatt sok mindenről szó esett az esküvővel kapcsolatban: a ruhaválasztásról, a helyszín kiválasztásáról, a templomi esküvő lezajlásáról, ki lesz pontosan meghívva az ismerősi körből, illetve arról, hogy mit vár a jövőben a házas élettől. Őszintén megmondva, nem tudom, hogy a munka mellett hogyan viseli a szervezéssel járó stresszt, és mikor tudja egyáltalán elengedni magát kicsit és csak lazítani. Valószínűleg az egyik másik barátnőmnek is ez járhatott a fejében, amikor feldobta a lánybúcsú témáját. Ő mindenképpen szeretne szervezni Petrának egy olyan lánybúcsút, amin a sok szervezkedés után ki tudja ereszteni a gőzt és végre csak sodródhat az árral, ahelyett, hogy mindent ő tartana kézben. Bár azért nem feltétlenül kell féktelen mulatozásra gondolni ezalatt.

Mivel mindenki szuper ötletnek tartotta egy utazós lánybúcsú megszervezését, kifaggattuk Petrát, hogy ő hogyan is képzeli el a dolgokat. Mindenképpen élményekben dús lánybúcsút szeretne, lehetőleg vízpart közelében, és akár egész hétvégés program is szóba jöhet. Na és természetesen a buli sem maradhat majd el. Mivel az esküvő jövő nyáron esedékes, még bőven lesz időnk egy ilyen gazdag lánybúcsút megszervezni, és a vízparti program is abszolút reálisnak tűnik.

Amint hazaértünk, Petra pedig visszatért Németországba, neki is álltunk az ötletelésnek.  A vízparti helyszínt illetően, a tengerig sajnos nem lesz lehetőségünk elmenni, mind anyagi, mind időbeli tényezők miatt, így mindenképpen a belföldi lehetőségeket kellett átfésülnünk. A hétvégi kellemes élményeink pedig arra inspiráltak, hogy a Balaton környékén keresgéljünk. Nem is tellett olyan sok időbe, és máris találtunk egy nagyon szimpatikus opciót. A https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon található ajánlatok tökéletesen hangzottak a barátnőnk által elképzelt lánybúcsú megvalósításához. Többféle csomagot is kínálnak, így mi dönthetjük el, hogy ezek közül mennyire lenne igényünk, vagy időnk. Mindegyik csomag tartalmaz privát vitorlás kirándulást a Balatonon, ami nagyon izgalmasan hangzik, mert a legtöbben még soha nem ültünk vitorlás hajón. A jókedvünket is megalapoznák már a hajókirándulás alatt, ugyanis az italfogyasztás korlátlan. Bár nem vagyunk nagy ivók, azért a legjobb barátnőnk lánybúcsújának mégis meg akarjuk adni a módját! A vitorlás kirándulás hossza is a menyasszony és a lánybúcsúztatók igényéhez alkalmazkodik – pár pohár bor után lehet, hogy nem mindenki szeret egy egész napon át a Balatonon ringatózni, bármennyire csábítóan hangzik is.

A kirándulást követően minden csomaghoz igényelhető vacsora egy csodás panorámás étteremben, majd bele lehet vágni a siófoki éjszakába, ugyanis a szervező még az ingyenes belépéshez szükséges karszalagokat is biztosítja számos szórakozóhelyhez. A kedvezményes fogyasztás a lánybúcsún résztvevők számára itt is biztosítva van

Ha elég volt a buliból, akkor a bevállalósabbak az éjszakát a vitorláshajón tölthetik egy zárt körű vitorlás kikötőben. A másnapot pedig egy kellemes reggelivel, majd a kikötő melletti luxusszállodában egy kis wellnessel töltheti a társaság. Az éjszakai iszogatás után mi lehetne jobb ébresztő, mint a finom kávé, a frissen facsart narancslé és friss péksütemények illata? Ezt követően pedig minden fáradságot kiáztathatunk magunkból és jókat beszélgethetünk egy kellemes meleg medencében, mindezt ráadásul luxus körülmények között.

És ez még nem minden. Az összes program ára egy főre még csak meg sem közelíti a legtöbb szálláshely éjszakánként kifizetendő árát, ami szintén nem elhanyagolható szempont.
Nyilván, szabadtéri program lévén számolni kell az esetleges rossz időjárással is, amiből júniusban ez évben bőven kijutott. Éppen ezért a szervező időjárás garanciát és még B tervet is kínál rossz idő esetére.  A résztvevők a hajókirándulás helyett ez esetben egy a szervező által fenntartott balatoni panorámájú bárban tölthetik el az időt a kikötőben, természetesen itt is korlátlan italfogyasztás mellett. Ha valakinek pedig ez a lehetőség nem felelne meg, és inkább máshova menne, akkor a társaság elállhat az úttól és a szervezők a befizetett foglalót is visszafizetik, így semmiféle veszteségtől nem kell tartanunk.

A lánybúcsú lebonyolításáig még van majdnem egy teljes évünk, de megnyugtató a tudat, hogy már meg is találtuk a tökéletes programot hozzá. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy hányan is mennénk pontosan és melyik csomagot válasszuk ki, és ezután már nem is lesz más dolgunk, mint hogy árajánlatot kérjünk a https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon található gyorsított ajánlatkérőn keresztül. Petra előtt ez még titok, mivel meg szeretnénk őt lepni. Csak az időpontot fogjuk majd neki elárulni, ám azt, hogy pontosan hova fogunk menni és mit fogunk csinálni, csak magán a lánybúcsún fogja megtudni. Most már csak abban reménykedek, de nagyon, hogy egyik lány sem fogja magát még idő előtt elszólni.