A hétvégi duguláselhárítási akció

A párommal nagyon szeretünk hétvégente kikapcsolódni, elmenni kirándulni vagy csak megszállni egy kis panzióban. Szerencsénk van, hogy ezt megengedhetjük magunknak, és majdnem minden második hétvégén elutazunk valahova. Persze keményen meg is dolgozunk ezért a hétköznapokban, szóval valahogy kompenzálni kell a sok robotolást. A sok utazás során nagyon jó barátokra tettünk szert és vannak olyan helyek ahova szívesen visszatérünk alkalomadtán. Néhány szállásadónkkal pedig olyan jó baráti viszont tudunk kialakítani, hogy már évek óta szervezünk közös nyaralásokat is.

Nemrégiben az egyik ilyen barátunk végre megnyitotta Dunakeszin a saját kis panzióját. Az első hétvégére meghívott engem és a páromat is és megkért minket, hogy mindent véleményezzünk, a jót is és a rosszat is, hiszen tudja, hogy mi már sok helyen jártunk és szeretné a lehet legjobbra fejleszteni a helyet. Nagyon jól elesett a meghívás és nagyon megtisztelő is volt. Izgatottan vártuk a kijelölt hétvégét és azt kell hogy mondjam az állam is leesett mikor először beléptem a helyre. Minden annyira gyönyörű volt, de mégsem az a tipikus, már-már taszítóan elegáns. Érezted az otthon melegét és, hogy itt szívesen látják itt vendégül az embert. A szoba is lenyűgöző volt és borzasztó büszke voltam a barátunkra, hogy ezt sikerült megteremtenie.

Kellemetlen reggeli meglepetés

Második napunkat töltöttük a panzióban és épp reggeliztünk, amikor észrevettük, hogy Peti a fejét fogva rohangál az udvaron és össze-vissza telefonál. Mit ne mondjak látszott rajta, hogy nagyon ideges és valami nagy baj történhetett, mert a mindig nyugodt srác, akit eddig semmi nem tudott felhúzni most mintha soha nem is létezett volna. Gyorsan lehúztam a kávémat és odasiettem hozzá. Kiderült, hogy a felső szinten 3 szobában is eldugult a WC. Az eddig bevált házi praktikákkal megpróbálták ugyan elhárítani a problémát ugyan, de sajnos nem vezetett sok sikerhez. Nem akartam cserben hagyni Petit ezért vadul elkezdtem pötyögni a telefonomban, hogy duguláselhárítás azonnal.

Vannak még csodák

Szerencsére hamar rátaláltam a vizgazfutesszerelo24.hu oldalára. Bevallom nem tulajdonítottam sok reményt, az ügyhöz, nekem eddig nem voltak jó tapasztalataim az ilyen munkásokkal. Sokszor irreális időpontokat adtak meg, hogy mikor tudnának kijönni és ha meg is beszéltünk egy adott napot és órát akkor nem egyszer fordult elő, hogy késtek, vagy el se jöttek. Ez az oldal viszont nagy betűkkel hirdette, hogy SOS esetén akár 1 órán belül kiérnek a helyszínre, csak hívni kell őket. Mivel Peti homloka egyre jobban gyöngyözött az idegtől, ezért nem volt időm a korábbi sérelmeimen puffogni. Gyorsan el is kezdtem tárcsázni a megadott telefonszámot és legnagyobb meglepetésemre már 2 csörgés után fel is vették. Gyorsan vázoltam a tragikus helyzetünket, elmondtam, hogy 3 WC is megadta magát, hogy ez a nyitó hétvége és nagyon gyorsan kellene a segítség, mert a házi praktikák nem váltak be. A vonal másik végén a úr kedvesen megnyugtatott és közölte, hogy 1 óra múlva már ott lesznek a szakemberek, nem kell aggódni. Csak pilláztam, hogy ez ennyire egyszerű volt, de gondoltam vannak még csodák, most pedig tényleg arra van szükség.

Gyors és profi munka

1 óra sem telt, de a munkások már meg is érkeztek és mintha Peti is kezdett egy kissé megnyugodni. Persze muszáj volt belétuszkolni egy kávét, meg egy kis reggelit, hogy ne ájuljon el rögtön. A kiérkező szakember, egy idősebb, kissé őszülő hajú szakállas ember volt, nagyon kedélyesen mosolygott és látszott rajta, hogy szereti a munkáját, amit már valószínűleg nagyon régóta csinálhat. Mindössze 40 perc elteltével meg is oldódott a probléma és megvoltak a hunyók, amik a dugulást okozták. Két WC is kapott egy jó nagy adag építkezési törmeléket. Úgy néz ki, néhány munkás nem találta meg a szemtest és jó ötletnek találta, ha a maradékot a WC-be dobja. A harmadik WC-ből pedig egy aprócska baba sapkát halásztak ki. Kiderült, hogy a reggeli készülődésben egy furfangos kis csöppség a WC kagylóba dobta a vászon sapkáját és valahogy sikerült neki még le is húznia, ami végül mégsem volt olyan jó ötlet, mint amilyennek tűnhetett elsőre.

Nem árt tisztában lenni a részletekkel

Szerencsére a reggeli incidensnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja és hamar csak jót mosolyogtunk az egészen. A hétvége további része nagyon kellemesen telt és biztos vagyok benne, hogy visszatérő vendégek leszünk Peti panziójába. Mivel nem tudtam kiverni a fejemből a vizgazfutesszerelo24.hu gyors segítségét, esete újra megnyitottam az oldalukat, hogy jobban körül nézzek. Úgy vagyok vele, hogy nem árt tisztában lenni az ilyen szolgáltatókkal, mert szerencsére ritkán van rájuk szükség, de amikor igen, akkor nagyon. Mivel a WC dugulás volt most porondon, utána néztem, hogy amúgy mik okozhatnak még dugulást és mit lehet tenni ilyen esetben. Nagy meglepetésemre az oldal nagyon informatív volt és sok hasznos tanácsot találtam rajta. Kiderült, hogy építkezési törmelékek mellett, okozhat még dugulást, ha a WC kagylóba dobjuk a tampont vagy a tisztasági betét, nem éppen tanácsos az ételmaradékot sem a lehúzni, de még a hajszálak is okozhatnak problémákat. Azt is megtudtam, hogy néhány házi praktika – mint például a lefolyó tisztító – többet árt, mint használ és ha még sikerült is elhárítani a bajt, intő jel a dugulás, ezért érdemes inkább szakemberhez fordulni.

Több, mint 30 éves tapasztalat

Miközben az oldalt nézegettem, láttam, hogy a szakmában már több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkeznek. Rögtön eszembe jutott az őszes hajú bácsi, aki már biztos a kezdetektől fogva itt dolgozhat és milyen durva, hogy ennyi idő után is milyen lelkes tud lenni. Ezt nevezik szakma szerelemnek. A duguláselhárítás mellett foglalkoznak még vízszereléssel, fűtésszereléssel és gázszereléssel is, több, mint 30 településen is elérhetőek, illetve 0-24-es ügyeletben dolgoznak, tehát a nap bármely szakaszában lehet őket hívni. Ez valljuk be elég nagy szó, főleg ha eszünkbe jutnak azok a véget nem érő telefonálgatások amikor beüt a krach. A munkájukra akár 5 éves garanciát is vállalnak, az elvégzett munkáról pedig olyan számlát állítanak ki, amit a biztosító is elfogad, hogy az anyagi kiadásaink igazán kismértékűek legyenek. Csak magasan képzett szakemberekkel dolgoznak, ügyelnek arra, hogy a gázszerelőik mind elvégezzék, az akár 6-7 évet is felölelő képzést, hogy mikor munkába állnak akkor a legprofibb munkát végezzék. A weboldaluk is meglehetősen felhasználóbarát volt. Ritkán látok ilyet, főleg nem ilyen szakterülettel foglalkozó vállalkozások esetén.

Elmentettem a fontos kontaktok közé a vizgazfutesszerelo24.hu oldalát, hogy ha a szükség lesz rájuk, akkor ne kezdjek el eszeveszetten keresgélni, hanem rögtön őket hívjam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha a duguláselhárításra azonnal szükség van.