A hőgombához is kell gázpalack

Tavaly valóra vált a gyerekkori álmom, megnyithattam a saját kicsi panziómat! Mindig szerettem emberekkel foglalkozni, vendégül látni őket, finomakat főzni és sütni. Ehhez persze társul az is, hogy könnyen nyitok idegenek felé és bármiről tudok beszélgetni. Mindenhez igyekszem nyitottan és érdeklődően hozzáállni és barátságos, kedves lenni az emberekkel, mert azt gondolom, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten és azt az embert is meg lehet puhítani, akinek épp a legszörnyűbb napja van, csak kellő türelem és kedvesség kell hozzá. Éppen ezért elképesztő mérföldköve volt az életemnek, amikor végre belevághattam egy olyan üzletbe, ahol ezeket a képességeimet kamatoztathatom. Na meg persze azt is, hogy rendkívül gyorsan tudok alkalmazkodni és reagálni egy új helyzetre. Ez történt a megnyitón is…

Egész héten a vénasszonyok nyarát éltük, aztán végre elérkezett a hétvége és az ünnepélyes megnyitó napja – gondolhatjátok mi jön most – amikor hirtelen esett 10 fokot a hőmérséklet. Nem baj, az ősznek is megvan a maga szépsége. Természetesen mindent a teraszra és alapvetően kintre szerveztünk, egyrészt a jóidő végett, másrészt meg mert annyi vendég jelezte, hogy eljön, hogy benn el sem fértünk volna. Éppen ezért gyorsan kellett valami vészmegoldás, hogy senki se fagyjon meg. Az egyik barátom felajánlotta, hogy van néhány hőgombája és szívesen kölcsönadja, csak szerezzek hozzá gázpalackot, mert az neki nincs és ha lenne se szállíthatná.

Nem kellett több, gyorsan bevágódtam a laptop elé és kerítettem egy céget, akik gyorsan szállítanak – még Dunakeszire is, mert hogy itt van a panzió. Szerencsére hihetetlen sebességgel (na jó, a mai világban talán mégse hihetetlen) sikerült megoldást találnom a problémára. Kicsit aggódtam, hogy vajon hol van most a gázpalack ár, mennyire kell mélyen a zsebembe nyúlnom ezért az öt palackért. És bizony a legnagyobb szerencsémre, nagyon jól sikerült kijönnöm a dologból. Ugyanis a kiválasztott honlapon található árak szerint 30000 forintot kellett volna fizetnem, azonban ebben minden palackra vonatkozólag benne van a szállítás is – én meg ugye egy körre rendeltem a termékeket. Éppen ezért megadtam a telefonszámomat a honlapon és kértem egy visszahívást. Nem is kellett soká várnom, gyakorlatilag néhány perc múlva csörgött a telefon és sikerült lebeszélnek az ügyfélszolgálatos hölggyel némi kedvezményt. Szóval összességében azt hiszem, a lehető legjobban jöttem ki a helyzetből. A palackok is rendkívül gyorsan megérkeztek, azt hiszem nagyjából 3 órával a telefonbeszélgetésünk után már pakoltuk is be a kertbe a kiszállító sráccal meg az én segítőimmel. Nagyjából szerintem így kéne kinézni egy szolgáltatásnak: gyors, kedvező, hatékony, egyszerű elérni. Szóval megmentették a bulit és egy szuper nyitóestet tarthattunk – fagyoskodás nélkül!

Azóta én is beszereztem pár hőgombát, hogy ne legyek mindig másnak kiszolgáltatva és persze mindig az akkori cégtől rendelem hozzá a gázpalackokat. Árban továbbra is verhetetlenek az ajánlataik, azért 1-2 havonta ránézek a piacra, de nem találok jobbat. Arról nem is beszélve, hogy soha nem volt velük negatív tapasztalatom a kiszolgálás folyamatát illetően – tehát sem telefonon, sem neten, sem személyesen. Annyi rosszat hall manapság az ember, hogy milyenek a szolgáltatók és mit meg nem engednek maguknak, ha már megy a szekér. Jó volt megélni, hogy nem mindenki ilyen és hogy megint teljesen véletlenül sikerült belefutnom egy pozitív példába.