A nyaralás remek volt, a hazatérés viszont már annál kevésbé

A nyaralás minden évben egy várva várt ünnepélyes pillanat a párom és magam számára is. Eléggé elfoglaltak vagyunk mind a ketten, így ritkán adódik alkalmunk lazítani, vagy ne adj’ Isten utazni. Most azonban ellentmondást nem tűrve kivettünk két hét szabadságot a nyárra, hogy el tudjunk vonulni a munkahelyi káoszból egy kicsit. Le is foglaltunk egy szuper apartmant egy dalmát üdülővároskában. Már mindent megterveztünk és elintéztünk az útra, de még egy fontos teendőnk volt: találni olyan embert, aki vigyázna a kutyusunkra, amíg mi nyaralunk. A húgom, Kata örömmel vállalta a feladatot, így arra az időre, amíg mi Horvátországban voltunk, ő beköltözött a lakásunkba. Bár bíztam benne, hogy tudja kezelni az kiskutyát, mégis mindennap helyzetjelentést kértem tőle.

A szállásunk egyébként szuper volt, alig 100 méterre volt a tengerparttól, és mindennel fel volt szerelve. Természetesen a légkondi sem hiányozhatott. Ami meglepő volt, hogy az összes környező apartmanból is leginkább magyar szót lehetett hallani. Tisztára, mintha otthon lettünk volna. Hiába, elég népszerű úti cél ez a Dalmácia. Összesen másfél hetet töltöttünk ott, aztán jöttünk is haza, hogy a szabadságunk utolsó pár napját otthon pihenve tölthessük, és végre találkozhassunk néhány családtaggal. Hazaérve azonban egy kellemetlen látvány fogadott minket a hálóban. Amíg Kata elment bevásárolni, a kutya fogta magát, és szétrágta az egyik étkezőszék lábát, majd még a szék huzatát és összetépte, csak hogy teljes körű munkát végezzen. Olyan alapos volt, hogy ezt a széket még rendbe tenni sem lehetett volna, újat kellett hát vennünk.

Szegény húgom nem győzött magyarázkodni, de hát végül is nem ő volt a hibás. A nyaralás azonban nem kevés pénzünkbe került, és mivel a következő havi fizetést sem kaptuk még meg, nem maradt túl sok pénzünk új széket venni. Ekkor a húgom, valószínűleg azért, hogy kicsit könnyebb legyen a lelkiismerete, bedobott egy nem is rossz ötletet: nézzük meg, hogy valamelyik bútoráruháznál vannak-e éppen akciók! Ahol találunk a tönkretett székünkhöz hasonló leárazott étkezőszéket, oda megyünk megvenni. Kata egy nagyon jó weboldalt is megmutatott nekünk, az Akciólesőt. Itt számtalan üzlet, köztük élelmiszerüzletek akciós katalógusa is fenn van egy helyen, és még akár termékenként is meg tudjuk rajta nézni, hogy mi van éppen leárazva. Bele is vetettük magunkat a keresgélésbe és összehasonlításba.

Több bútoráruház katalógusában is láttuk olcsó székeket, de sajnos egyik sem hasonlított túlságosan a mi kutya rágta darabunkra. Eljutottunk végül az akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag aloldalra is és nagy örömmel láttuk, hogy a Jyskben éppen le voltak árazva az étkezőgarnitúrák és étkezőszékek. És láss csodát, az akciós székek között volt olyan is, ami pont úgy nézett ki, mint a miénk! Ekkor ugrott csak be, hogy még évekkel ezelőtt az eredeti garnitúrát mi is a Jyskben vettük. Így már rögtön nem annyira meglepő, hogy pont náluk találtunk hasonlót. Elszaladtunk megvenni azt az egy darab széket, és hazafelé még a kutyának is vettünk jutalom falatot, hiszen szintén az Akciólesőn láttuk, hogy az egyik üzletláncnál le van árazva. A kutyus pedig megérdemli, amiért ennyire szépen viselkedett…

Továbblépve a akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag oldalról megláttuk, hogy még kuponokat is feltöltenek. És a legtöbb kupon az Akciólesőn épp utazásokra és szállásokra felhasználható. Még csak most jöttünk haza a nyaralásból, és már megint azon kapjuk magunkat, hogy tervezgetjük a következő kuponos nyaralásunkat. Legközelebb viszont a kutyát is visszük magunkkal, hogy ne történhessen több ilyen baleset.