A szállásról is munkát kerestem szabad óráimban

Amikor eljövünk a családdal pihenni, általában annak örülünk, ha a nyugalomról szól az utazásunk, nem elsősorban a nagy, közös élmények szerzéséről. Nagyon pörgős hétköznapokat élünk, így jól tud jönni egy kis lassulás, és általában egy nyugodt, nagy kerttel és medencével rendelkező szállást nézünk ki magunknak, ahonnan bebarangolhatjuk a környéket is, ha töltődnénk kicsit a természetben, de más, nyüzsgőbb programot ilyenkor abszolút nem tervezünk be. Számomra legutóbb különösen alakult ez az utazás, ugyanis bőven egy olyan időszakban voltam már, ahol bőszen nézegettem az álláshirdetéseket, hogy még a nyáron tudjak egy kicsit félretenni idénre. Ugyan anyáék is meg a bátyám is azt mondogatta, hogy kicsit hagyjam kívül az otthoni világot, és a teendőket, terveket, de én hamar el tudom unni magamat, és olyankor úgy érzem, hogy még egy utazáson is le kell foglalnom magamat valami viszonylag hasznos tevékenységgel. Egyébként semmi panaszom nem lehet a szállásunkra, sőt, szerintem ez az egyik legszebb volt, ahol valaha jártam.

De azért ott volt a fejemben pár dolog, mint ahogy már mondtam is, például az, hogy minél hamarabb találjak valami jó kis diákmelót. A segítséget az esetemben a https://topiwork.hu jelentette, az oldal segítségével találtam rá a munkákra, amiket meg is pályáztam. A https://topiwork.hu link egy olyan iskolaszövetkezetet takar, ahol tényleg figyelnek a diákok igényeire, ezt jelzi például az is, hogy igazán modern módon, a legújabb állásokat már egyből megtekinthetjük a weboldalon, így nincs szükség arra, hogy rendszeresen tiszteletünket tegyük az irodájukban személyesen, mindösszesen készenlétben kell tartanunk a legfrissebb CV-nket, és azzal megpályázni a nekünk leginkább tetszetős melókat. A https://topiwork.hu több különböző kategóriában kínál munkát: legyen szó részmunkaidős állásokról, gyakornoki pozikról, fizikai vagy irodai munkáról, esetleg kifejezetten egy adott szakmai területről, úgy mint IT vagy PR, a TW-nél biztos lehetsz benne, hogy számodra is akad olyan munka, ami telitalálat lesz. A keresőjük ráadásul jelentősen megkönnyíti a szortírozást, szóval ha nem akarod az összes kategóriát felfedezni, akkor érdemes lehet a preferenciáid szerint leválogatni a meghirdetett állásokat.

Már akkor nagyon bizakodó voltam a dolgokat illetően, amikor a legjobb haverom mesélt jókat a TW-ről. Mondta, hogy nála az volt, hogy tényleg semmit nem tudott arról, hogyan lenne érdemes a melókat megpályázni, és sajnos, nem sajnos, de arról sokszor nem beszélünk eleget, hogy a szülők tanácsa, módszerei gyakran a mai világban már nem állják meg a helyüket. Ezért is tök jó, világosított fel a haverom, hogy a TopiWork oldalán például van egy bejegyzés arról, hogy hogyan érdemes nekiülni a motivációs levél megírásának, vagy mondjuk az állásinterjúval kapcsolatban is írnak pár hasznos dolgot. Aki kezdő a témában, annak szerintem nagy szüksége van ezekre a dolgokra, szóval tök jó, hogy ilyen is van már. Ebből is látszik szerintem a TW hozzáállása, de ha végignézzük a munkákat, akkor is lejön, hogy kompaktan, lényegre törően, de abszolút korrekten adják át az infókat.

https://topiwork.hu

Szóval hajrá mindenkinek, aki jelentkezne, akár egy gyakornoki pozi is összejöhet! Csak biztatni tudok mindenkit, hogy vágjon bele, és persze sok sikert kívánok az álláskereséshez!