A szálloda bárjában hallattom először a metaautoszerviz.hu-ról

Vicces, tudom, de szeretem az ilyen nagy találkozásokat. Igazából csak fél füllel kaptam el egy beszélgetést a szálloda bárjában, ahol nyaraltunk még a múlt héten egy budapesti autószerelő műhelyről. Az volt a neve, hogy Méta Autószerviz és azért kaptam rá fel a fejemet, mert a 18. kerületben van a műhely, én meg egészen pontosan ott lakok. Ez azért volt érdekes találkozás, mert hogy a szálloda, ahol nyaraltunk, az Szegeden volt. Tehát még csak nem is arról van szó, hogy valaki itt a környéken sugdolózott volna ezt-azt a metaautoszerviz.hu-ról, hanem az ország másik feléig kellett menne, hogy halljak egy ilyen helyről. Rá is kerestem hamar, mert az autót nem sokára fel kell készíteni a műszaki vizsgára. Ez az első autóm, úgyhogy eddig ilyesmivel nem kellett foglalkoznom.

A metaautoszerviz.hu-val viszontn nagy szerencsém volt így első belenyúlásra, méghozzá azért, mert minden lényeges információt közzé tettek a honlapjukon. Ez nagyon egyértelműnek tűnhet, hogy mindig, mindenkinél így van, de ne tévesszen meg a látszat: egyáltalán nem. Sokkal inkább az az általánosan bevett szokás ezeknél a műhelyeknél, hogyha van is weboldal, akkor csak az elérhetőség van fenn, meg talán egy-két kép. De sokkal gyakoribb az, hogy egyáltalán nincs is weboldal. Szóval nagy szerencsém volt azzal, hogy itt rögtön végig is böngészhettem a kínálatot – árakkal együtt.

Mert hogy itt nem elég, hogy a szolgáltatásokat felsorakoztatták egymás után, még az árakat is közzé tették, hogy ne legyen kecmec a fizetéskor. De arról is bővebben lehet olvasni a honlapon, hogy részletesen mit takarhat egy-egy szolgáltatás, vagy mire terjedhet ki. Például ott vannak a futóművel kapcsolatos problémák. Persze egy autónak nagyon sok létfontosságú alkatrésze és mechanizmusa, rendszere van, amiben nehéz rangsorolni, mégis, ha megpróbálnánk, akkor a futómű kérdése ott lenne a dobogón, hiszen enélkül elég nehezen megy az autó bármerre is. Szóval ha bármiféle rendellenességet fedeznétek fel menet közben ezzel az egyéséggel, akkor mindenképpen érdemes minél hamarabb felemelni a telefont és időpontot egyeztetni. Ha a futómű ott hagy, akkor ott is maradtok az út szélén, vagy akár még sokkal rosszabb dolgok is történhetnek. A motor legalább maximum megáll, vagy felrobban, bár utóbbinak azért vannak előjelei.

Minden más egyéb témára is bőven felhívják a figyelmet a srácok a weboldalon, úgyhogy ha el is lennétek bizonytalanodva, hogy mivel foglalkoznak, akkor ott egyből meglesz a válaszra mindenre. Például arra, hogy mi tartozhat a futómű teljes körű javításába, vagy hogy miből állhat a motorikus alkatrészek kicserélése. De ezt a listát még nagyon-nagyon hosszan folytathatnám, helyette szerintem sokkal hatékonyabb, ha ti magatok néztek utána a metaautoszerviz.hu weboldalon.