Egy szállodai fürdőszoba adta az ötletet

Viszonylag ritkán utazunk, aminek igazából nem is feltétlenül az anyagiak szabnak határt, hanem inkább az, hogy ritkán van lehetőség hosszabb utakra. Nem igazán szeretünk csak egy-két napra elutazni, mert az nagyon rövid idő, nem elég arra, hogy mindent megnézzünk. Persze azért néha jók az ilyen kiruccanások, ha az ember nagyon ki szeretne szakadni a hétköznapokból, de én nem rajongok értük. A hosszabb utakat és pihenéseket sokkal jobban szeretem, már magát a tervezést is nagyon izgalmasnak találom. Órákig is el tudok veszni a szálláshelyek között, hogy a lehető legjobbat válasszam ki. Itt nem ötcsillagos hotelekre kell gondolni, de nekem például nagyon fontos, hogy a berendezés és az elrendezés is szép legyen, illetve a szálloda elhelyezkedése is jó legyen. Nem csak a szállodák honlapját szoktam megnézni, hanem igyekszem fórumokon is utánanézni minden helynek, hogy korábbi vendégek véleményeit is megismerjem. Nem azért, mert szőrszálhasogató lennék, hanem azért, mert a szállások elég drágák, és alaposan meg szeretném fontolni, hogy mire adom ki a pénzt.

Az utolsó utazásnál egy nagyon szuper szállodát sikerült kifognunk és már a képeken megfogott a szobákhoz tartozó fürdőszoba. Nagyon szép színek voltak, a bútorok pedig szintén tetszettek, alig vártam,. hogy élőben is láthassam. Az a fürdőszoba bútor mosdóval, ami ott volt, szinte ámulatba ejtett annyira szép volt. Egyből ihletet is kaptam a mi fürdőszobánk felújításához, úgyhogy el is kezdtem kicsit kutakodni a neten. Találtam is egy weboldalt, a furdoszobaotletek.hu-t, ahol találtam is egy tök jó cikket a fürdőszoba bútorok kiválasztásáról.

Ebben azt írták, hogy a fürdőszoba bútor mosdóval együtt egy nagyon praktikus és helytakarékos megoldás, bár én sosem szerettem, inkább a különálló mosdókagylók híve voltam mindig is, de ha belegondolok ez nagyon igaz. És hát, a szállodai szobánk mosdójában is ilyen bútor volt. Az ilyen típusú bútorokat általában szettként lehet megvásárolni, tehát magát a szekrényt és a mosdókagylót egyben árulják. Ami bizonyos szempontból persze praktikus, de ha nekem nagyon tetszik egy szekrény, de a hozzátartozó mosdókagyló nem, akkor vagy le kell mondani a bútorról, vagy pedig bejárni a fél országot egy passzoló mosdókagylóért. Mert ugyebár, a bútoron a mosdókagyló helye gyárilag ki van vágva a bútorból.

Az utóbbi években nem nagyon nézegettem a fürdőszoba bútorokat, így nem is voltam képben az aktuális “divattal”, de az erről szóló cikk szerint, már egyre több a lehetőség ezen a téren is. Mind a színek, mind pedig a formák tekintetében: már egyre kevesebben ragaszkodnak a “hagyományokhoz”. Tehát például a fehér színekhez – bár ez mindig népszerű lesz szerintem-, vagy akár az egyenes kádakhoz. És természetesen ugyanez igaz mindennemű fürdőszobába való bútorra, tükörre és bármilyen berendezési tárgyra is.

Kicsit még böngésztem a már fentebb említett weboldalon és nagyon sok segítséget kaptam a fent lévő cikkek által. Olvastam bejegyzést például a fürdőkádak kiválasztásával kapcsolatban, és megtudtam, többek között azt, hogy a sarokkád kifejezetten nagy fürdőszobákba valók, mert hiába a sarokban helyezkedik el, rengeteg helyet foglal.

Az szállodai fürdőszoba bútor és a furdoszobaotletek.hu hatására el is határoztam, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat, amit el is kezdtem tervezgetni, ami elég sokáig tartott, mert folyton új inspirációkat kaptam a honlap bejegyzéseinek köszönhetően.