Egyen pólókat rendeltünk a lánybúcsúra

Biztos mindenki tudja, hogy a szálláshely kiválasztása nagyon nem egyszerű dolog. Sokszor sajnos nem találkozik egymással a valóság és az elképzelés, ami általában mindig csalódásokhoz szokott vezetni. Én már jártam így. És akkor voltam a legcsalódottabb, amikor a szülésnapomat ünnepeltük, a szálláshely pedig egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a képeken. Ez még hagyján, mert a legnagyobb baj az volt, hogy nem takarítottak, így azt is nekünk kellett elvégeznünk, ami annak tükrében elég felháborító, hogy fizettünk a szolgáltatásaikért. Az ágyak is bőven hagytak kivetni valót, mert hát nemes egyszerűséggel kiállt belőlük a rugó itt-ott. Sajnos hiába tettünk panaszt, másik szobát nem kaptunk, úgyhogy kénytelenek voltunk ott tölteni azt a pár napot.

De tapasztalatnak teljesen jó volt, mert azóta alaposan utánaolvasok fórumokon is, hogy másoknak, vagyis a korábbi vendégeknek mik a tapasztalataik és ezt természetesen nem a szálloda honlapján vagy közösségi oldalán szoktam megtenni. Most például egy lánybúcsút kell megszerveznem, és a megfelelő szálláshely kiválasztása nagyon kardinális pont volt, hiszen nyilván nem akartam elrontani ezt az eseményt, ami jó eséllyel, csak egyszer van minden lány életében. Úgyhogy nagyon alapos kutatás vette kezdetét, legalább 100 lehetséges szállodát végignéztem, mire megtaláltam a tökéleteset. Már csak drukkolnom kell, hogy valóban minden olyan legyen, ahogy azt írták.

A másik nagy feladat a lánybúcsús egyen pólók beszerzése volt. Persze tudom, ez nem tűnik egy óriási feladatnak, de mindenképpen olyan pólókat szerettem volna, amik tartósak, a menyasszonynak pedig egy nagyon egyedi darabot akartam csináltatni. Szóval valahogy sikerült felfedeznem a lolmarkt.hu weboldalát, ami tulajdonképpen webshopként is üzemel. A fő profiljuk természetesen a pólónyomtatás, de a mintákat lehet kéri pulóverekre is, de akár vászontáskára is. Gyerekeknek való pólók is vannak, de néhány bögre is szerepel például a kínálatukban. Amit még róluk szerintem tudni érdemes, az az , hogy nem csupán egy webshopról van szó, mert több üzlethelyiségük is van az alábbi helyeken:

  • Budaörs
  • Debrecen
  • Dunakeszi
  • Budakalász
  • Maglód
  • Tiszaújváros
  • Nyíregyháza
  • Eger
  • Miskolc
  • Soroksár

Persze, mivel ezek nem érhetők el mindenki számára, így ezért is jó, hogy van webshopjuk. Egyébként az egész weboldal nagyon jól átlátható, könnyen lehet keresni rajta, kategóriák szerint is. Ezekből egyébként több is van. Ha mondjuk feliratos pólót szeretnék, akkor ezeknek a mintáknak van egy külön menüje, ha állatosat, akkor szintén, ha ünnepekkel kapcsolatosat, akkor ugyanígy. Így egyrészt nem lehet belezavarodni, másrészt pedig könnyen meg lehet találni azt, amit keresünk. Szerintem nagyon tetszetős minden meglévő minta, és találtam lánybúcsúra való pólókat is. Mint már mondtam, nem akartam a hagyományos “lánybúcsú” feliratos pólókat venni, és a csapatnak ki is választottam egy olyat, ami azért szerintem nem szokványos. A felirat, ami rajta van, nem utal egyáltalán az eseményre: “Sétálunk, sétálunk, egy kocsmába becsücsülünk, fröccs”. A fehér színt választottam ehhez. Egyébként minden pólónál több szín közül lehet választani, de persze a színválasztékot minden mintánál úgy határozták meg, hogy passzoljanak egymáshoz, és hogy láthatóak legyenek. De láttam például olyan mintát, amelyikhez többféle kék közül is ki lehet választani a póló színét, de olyat is, aminél a piros is egy opció, szóval elég sok szín van. Az anyagukat tekintve a pólók pamutból készültek, vagy pamut és poliészter keverékéből, ezeket szerintem mindenki felismeri már tapintás alapján is.

Ez a póló, amit én néztem 3990 forintba kerül, de egyébként a többi póló is ebben az árkategóriában mozog, ami szerintem egy nagyon korrekt ár, tekintve, hogy nem csak a pólót fizetjük ki, hanem a minta rákerülését is.

A menyasszony lánybúcsús pólóját pedig egyedi minta alapján fogom elkészíttetni. Szerencsére a lolmarkt.hu-nál erre is van lehetőség, méghozzá nem is akármilyen módon. Bármilyen egyedi, saját tervezésű mintát szívesen fogadnak és rányomják a pólóra, de, ha ez valamiért mégsem menne, akkor ők segítenek, profi grafikusuk segítségével megtervezni és “papírra vetni” az elképzeléseknek megfelelő mintát, sőt még a betűméret kiválasztásában is segítenek. Ha van minta, akkor azzal akár be is lehet menni az egyik üzletükbe, de akár e-mailben is el lehet küldeni nekik. Viszont, azt fontos tudni, hogy az üzletben való megrendelés minden esetben sokkal gyorsabb, mert az szinte azonnal elkészül, amit kényelmesen meg is lehet várni, mert körülbelül három percről van szó. A minták egyébként szitanyomással, és digitális nyomtatással kerülnek fel a pólókra, ami engem meggyőzött, hiszen egy rokonomtól tudom – neki is volt nyomdája régebben -, hogy például a szitanyomás technikája, amilyen régi, annyira jó és tartós is.

lolmarkt.hu

Az online rendelés is nagyon gyors: a megrendeléstől számított 1-2 napon belül megérkezik a megrendelt póló. Futárszolgálattal küldik ki, aminek az ára 990 forintba kerül, de 10.000 forintos vásárlás felett ingyenes, úgyhogy ha nincs a közelben üzlet – mint sajnos nekem se -, vagy egyedi mintát szeretnénk, akkor is nyugodtan meg lehet bízni az online rendelésben.

A lolmarkt.hu-nál van egy olyan plusz szolgáltatás, amit én máshol még nem is láttam. Ez pedig a pólók méretbiztosítása. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt póló mérete nem lenne megfelelő, akkor 14 napon belül kicserélik. De a nevéből is adódóan egyértelmű, hogy ez csak a méretre vonatkozik, tehát nem lehet más színű vagy mintájú pólót választani, csak másik méretet. A méretbiztosítás egyébként 190 forintba kerül pólónként, ami szerintem teljesen megéri, sokkal jobban, mint rossz méret estén még egyszer megvenni másik méretben. Én egészen biztos, hogy fogom kérni a lánybúcsúcs pólóknál ezt a biztosítás, mert nem szeretném megkockáztatni a dolgot, tekintve, hogy sok pólót kell rendelnem.

Bár, azért, hogy ez ne fordulhasson elő, a weboldalon van is egy méretválasztást segítő leírás. Hiszen nincs két egyforma méretű póló, kicsit mindegyik eltér. Ezért fotókkal illusztrálva megmutatja a lolmarkt.hu, hogy hol és hogyan kell lemérni a pólókat, és a centimétereknek megfelelően tudjuk kiválasztani náluk a kívánt pólóméretet. De ugyanígy a pulóverekre is vonatkozik. Azt figyelembe kel venni, ahogyan írják is a weboldalukon, hogy a nőknek szánt pólóik kisebbek, míg a férfiaknak való pólók valamivel nagyobbak, ezért mindenképpen fontos vásárlás előtt lemérni a saját felsőnket. Vagy ha nem, akkor ott van ugye a már említett méretbiztosítás.

És még egy szuper hasznos dolog, amit a weboldalon olvastam, és meg szeretném osztani, mert én nem tudtam erről: ezeket a nyomtatott pólókat kímélő módban és kifordítva érdemes mosni a mosógépben, mert így a minta tartósabb lesz; vasalni pedig szintén csak óvatosan szabad, és ajánlott egy sütőpapírt ráhelyezni a mintára és úgy átmenni rajta a vasalóval, közepes hőfokon. Mivel a túl nagy hőtől károsodhat, vagy feljöhet a minta.