Fogpótlást ajándékozom az unokatesómnak

A családom Kalocsán él, unokatesóm így a környéken nyitotta meg a kis szállodáját, amit most ebben az időszakban nem is olyan egyszerű fenntartani. Mivel már régóta vágyott arra, hogy pótolja az elvesztett fogát, és mivel én tavaly jó évet zártam, arra gondoltam, hogy amikor nálam tölti majd a pihenőjét Budapesten, meg fogom lepni, és kifizetem neki a fogpótlás díját.

Nem értek a témához, így elkezdtem kutatni, hogy megtudjam, hogyan is néznek ki a fogpótlás árak, és persze, hogy mivel is jár ez pontosan, hogyan tudom leszervezni valakinek ezt az egészet. Kiderült, hogy van rendelői ideiglenes korona, meg technikusi ideiglenes korona is, és az sem mindegy, hogy fémkerámia a korona vagy éppenséggel cirkónium koronáról van szó. Az implantációs fogpótlás pedig teljesen más árkonstrukcióval fut és az már egyedi megbeszéléses árajánlat.

Így rájöttem, hogy mégis idő előtt muszáj bevonnom az unokatesómat a tervembe, hiszen ez nem olyan, mintha csak egy masszázsra fizetném be. Így végül közösen néztük át a leírásokat és a fogpótlás árakat is az általam már jól ismert fogászati klinika weboldalán. Kiderült az is, hogy az implantátum a drágább megoldás, de a hídpótlással ellentétben nagy előnye, hogy a pótolni kívánt fog melletti ép fogakat nem kell csiszolni, míg a hagyományos hídpótlás esetében mindenképp szükség van a csiszolásra.

Azt is megtudtuk, hogy az első alkalomkor panoráma röntgent készítenek, hiszen sok esetben nem csak annyi a probléma a szájban, hogy hiányzik az az egy fog, amit pótolni szeretne a páciens, így mindent megnéznek, és a felvétel alapján készítik el a kezelési tervet. Kiderült, hogy a beültetés előtt minden rossz fogat érdemes kihúzatni, valamint a lyukas fogakat betömni. Szerencsére az unokatesómnak nagyon fontos szempont az egészség, így rendszeresen eljár fogorvoshoz is, így valószínűleg nem lesz olyan vészes az előkészítési fázis sem, de azért nem is csak egy találkozóról lesz szó. Annak viszont nagyon örülök, hogy elfogadja tőlem ezt az ajándékot. Kicsit izgultam, hogy mit fog hozzá szólni, de végül kiderült, hogy felesleges volt az izgalom, ugyanis nagyon nagy örömet okozok ezzel.