Kikészítették a párom bőrét a szállodai kozmetikai szerek

De lett szerencsére megoldás! Már nem az első alkalom volt ez – és természetesen nem a hotel tehet róla, hogy a barátnőm mindenféle kozmetikai dologra túlérzékeny lehet -, de találtunk megoldást, mert ez így már tarthatatlanná vált. (Talán nem tartjuk majd fontosnak ezentúl olyan szállodába menni, ahol minden rendelkezésre áll, nem csak az alap fürdőszobai dolgok, hanem viszünk mindig kipróbáltat és sajátot mindenből…)

Na de, hol is kezdjem?… Hosszas kutatómunka előzte meg ezt az egészet, most viszont már olyan magától értetődőnek tűnik…

Mutatok egy linket, hogy el tudjátok képzelni: https://www.pipereporta.hu/spl/450267/Illoolajok-100-tisztasagu. Na, innen indultunk… A PiperePorta.hu-ról. Ahol amúgy nem ez az elsődleges dolog, amit mi kerestünk, tehát nem csak pipere termékeket lehet készíteni, de mi is maradéktalanul kielégítő megoldásra leltünk – így aztán nagyon hálás is vagyok nekik. Az említetteken felül mindenféle dekor-dolog otthoni előállítására is van lehetőség, meg gyertyák készítésére például. Itt maximum az szabhat határt, ha kifogynánk az ötletekből. A pipereporta.hu viszont egészen sokoldalú.

Azoknak is ajánlom, akik csak, nagy mennyiségben, de olcsón, mondjuk kéziszappant szeretnének csinálni, de nekünk nem mellékes tehát, hogy ezek a dolgok, amiket készítünk, ilyen módon ellenőrzött alapanyagokból is készülnek! Ezáltal egészségesek. Ez lett a prioritás náluk! Bőrkímélőbbek is talán, ezt most teszteljük, de biztos, hogy nem kerülnek beléjük olyasmik, amire a párom allergiás. Sokat olvasgattam ezen dolgok után… Úgy tűnik nem csak úgy spórolok pénzt ezzel, hogy nem drága cuccokat vásárolok testápoláshoz, fürdéshez, hanem úgy is, hogy hosszútávon jobban óvom a bőrünket. Hiszen, ha elrontanánk újra és újra, irritációkat vagy még durvábbakat okoznánk, akkor utána drágán kell rendbe hozni mindent… 🙁 (A gyógyszertár mindig drágább, meg az utólagos “tűzoltás”, mint az elővigyázatosság)

Ha mindennek utánaolvasunk hozzám hasonlóan, nagyon jó dolgokat tudunk a Pipere Portával létrehozni más területeken is – természetesen mindenféle saját találatból színesíthetjük a készítendő dolgokat. A színesítést most metaforikusan csak értettem, hisz a valódi színességet elérhetjük a Pipere webshop alapanyagaival ugyanúgy. De ne csak abban gondolkodjunk, hogy illóolajokkal, színezőkkel tetszetős szappant készítsünk, hanem tényleg akkor már vizsgáljuk meg, hogyan tehetjük a legjobbá, minden szempontból azt a dolgot. Pénzspórolás, egészség-szempontok és esztétikum után jusson talán eszünkbe az ajándékozás lehetősége még, vagy mondjuk a jótékonyság.

Ajándékba, kosárszám adni szappant, ez még egy olyan dolog, ami a feleségem életében egy briliáns ötletnek tűnik, mert ő a szociális szektorban dolgozik és az élete a munkája! Házilag előállítani bármit, az más megvilágításba helyez dolgokat, és többre, jobbra sarkall, mint egyszerűen megvenni mindig magunknak, készen, amit kell.

De az eredeti témánál maradva… Szerintem tényleg komoly adottság az egészség-téren való előnybekerülés. Minél kevesebb adalék ugyanis, minél több ellenőrizetlen összetevő, annál inkább nekünk dolgozik a természetesség! Én minden szempontból beleszerettem az ötletbe, hogy szépségcuccokat, vagy csak praktikus dolgokat mostantól csak magam készítsek el. Nem is hiszem, hogy bármi el tud már téríteni innen, a jövőben. Az egyediség egy lehetőségcunamit indíthat el, úgy érzem. Sőt, kreativitás szempontjából is teljesen kiélhetem magam… És valami ilyesmi már nagyon kellett az életembe! A lelki egyensúlyomhoz is, például.

A lényeg nekünk, hogy nem lesz így több irritáció, nem lesz elrontott nyaralás, és utána hosszas kényszerregeneráció. Sőt, a https://www.pipereporta.hu/spl/450267/Illoolajok-100-tisztasagu link viszont további ötletet adott közben nekem még másra is. Ez viszont meglepetés lesz, úgyhogy most, előre még nem lőném le a poént… 😉 (Hátha a párom is olvassa…)