Műanyag ablakok a hotelban a csendesebb szobákért

Milyen egy ideális hotelszoba?

Ha erről kérdeznénk az embereket, nem biztos, hogy felmerülne egyáltalán a zaj kérdése. Annyira alapvetőnek gondoljuk, hogy egy hotelszoba csendes, hogy meg sem fordul igazán a fejünkben, hogy akár zajos is lehet. Pedig találkoztam már olyan hotel szobával, ahol nehezen lehetett megmaradni is.

Addig, amíg nem mentem el Lengyelországba, fel sem merült bennem, hogy mennyire sokat jelent egy jó szigetelés.

Egy barátommal mentünk el egy koncert kedvéért Lengyelországba, Persze, ha már ott jártunk, akkor nem csak egy napra mentünk, hanem megnéztük a várost is, így egy 3 napos kirándulás kerekedett ki az egészből. Ezen a kiránduláson pedig hálát adtunk azért, hogy műanyag ablakok voltak a szállónkon.

Elég érdekes helyen szálltunk meg. Nem volt messze az Óvárostól, kb. 5 perc sétára volt tőlünk a villamosmegálló, és ahogyan a szállás leírásánál is láttuk, a boltok is közvetlen közel helyezkedtek el. Csak éppen amikor a google térképen néztük meg a szállást, nem tudtuk, hogy az akkor még fedett kínai piacot elbontották és éppen egy hatalmas társasház építése folyik az utca túloldalán, ahova az erkélyünk is néz. Az árusok pedig jobb híján kiköltöztek az utcára.

A szállásunk egyébként egy hatalmas nagy lakóparkban volt. Nem találkoztunk itt emberekkel, csupán kaptunk egy ajtó nyitó kódot, azzal tudtunk bemenni az eszméletlenül szép helyre. Nagyon modern volt a szoba, mindennel fel volt szerelve, amire csak az ott tartózkodásunk ideje alatt szükségünk lehet.

Volt ott konyha, mindennel felszerelve, még kávét, teát és cukrot is találtunk a helyen. Ami nagyon meglepett, hogy még mosógép is volt a fürdőszobában, ahol egy hatalmas nagy zuhanyzót alakítottak ki.

Vasárnap érkeztünk, akkor éppen nem zajlott az építkezés, így fogalmunk sem volt arról, hogy az még egy folyamatban levő, vagy egy leállt építkezés.

Egész nap a városban kószáltunk, fáradtan értünk a hotelba, hiszen a repülés miatt amúgy is elég korán keltünk. Nem kellett altatni egyikünket sem.

Reggel, mivel elég szép idő volt, úgy döntöttünk, hogy a kávét az erkélyen fogyasztjuk el. Amikor kiléptünk az erkélyre, akkor szembesültünk vele, hogy az építkezés nagyon hangos, és a reptér közelsége miatt – ami az utazás szempontjából jó volt – folyamatosan zúgnak a felettünk elhúzó gépek.

Akkor reggel szembesültünk vele, hogy a műanyag ablakok megmentették az utazásunkat, hiszen ha nem szigetelnének olyan jól, akkor egy rémálom lett volna abban a lakásban maradni akár 2 órát is, nem hogy egy napot.

Borzasztóan hangos volt a piac, az emberek, egy supermarket is volt az utca végén. Közlekedés és infrastruktúra szempontjából nagyon jó helyen volt, de ha nem szigetelt volna olyan jól a lakás, ahol megszálltunk, egy rémálom lett volna az utazás, az itt eltöltött napok.

De szerencsére annyira jól szigeteltek az újonnan beszerelt műanyag ablakok, hogy ezzel semmi gondunk nem volt az ott tartózkodásunk alatt, és élvezni tudtuk a kiruccanást.

Akkor döntöttem el, hogy otthonra is ilyen ablakokat fogok beszereltetni. Hiszen otthon nagyon rossz a zajszigetelés, mindent hallok, ami az utcán, vagy a szomszédaimnál történik. Eddig nem hittem benne, hogy ennyivel többet nyújtanak a műanyag ablakok.

Korábban is olvastam már a műanyag ablakok előnyeiről, például a muanyagablakom.hu oldalon is, de amíg meg nem tapasztaltam, hogy mennyire jól szigetelnek, nem gondoltam, hogy ennyire nagy lenne a különbség két ablak között.

Mindig is úgy gondoltam, hogy nem érezhető a különbség, de a Lengyelországban tett látogatásunk után világossá vált, hogyha nem akarjuk folyamatosan a szomszédainkat és a közlekedés zaját hallgatni az otthonunkban, akkor nekünk is be kell ruháznunk műanyag ablakokra.

Most jutottunk el odáig, hogy a kis kirándulásunk óta sikerült összespórolni a pénzt az ablakokra, lassan pedig elkezdhetjük a beszerelést is, és végre teljesen zajmentesen élhetünk, mert vannak olyan modellek, amik tényleg semmi zajt nem engednek át.

A muanyagablakom.hu oldalon olvastam, hogy a hő és zajszigetelés a kis légkamráktól is függ, ezért figyeltünk erre is, olyan ablakokat vettünk, amik magas minőségűek, így nem kell többet tartanunk attól, hogy nem tudunk csendben pihenni.