Új szálloda, új fémpolcok, és jöhetnek a vendégek

Mindig is azt gondoltam, hogy nagyon nehéz egy jó szállodát felépíteni és üzemeltetni úgy, hogy megfelelő színvonalú legyen és a vendégek is elégedettek legyenek. Ez a sejtésem teljességgel bebizonyosodott, miután az egyik unokatestvérem egy kisebb szállodát nyitott. Sokat dolgozott és még többet spórolt azért, hogy ezt az álmát megvalósíthassa. De szerencsére nagy a család, mindenkinek más a szakmája és a foglalkozása, így gyakorlatilag nem volt olyan személy, aki ne tudott volna neki segíteni valamiben, leginkább a nyitás előtt.

Az apja a festésben segített, a nagynéném a bútorokat segített kiválasztani és a szobák berendezését is ő koordinálta, volt, aki villanyokat szerelt, csempézett és hasonlók. Az unokatestvérem párja az engedélyeket intézte és a vállalkozás beindításában segített. Mi pedig a testvéremmel különböző anyagokat írtunk, plakátokat csináltunk és hasonlók. Szóval tényleg mindenki kivette a részét a dologból.

Szükség volt pár alkalmazottra is, ebben is olyan barátok segítettek, akik egy közvetítő cégnél dolgoznak és tudják, hogy milyen emberekre van szükség. Nagyon izgalmas időszak volt ez egyébként mindenki számára, mert mégis csak óriási dolog egy szállodát létrehozni, és kicsit össze is hozta a családot.

Azért persze voltak problémák és kisebb-nagyobb fennakadások, leginkább a konyhai berendezésekkel kapcsolatosan. A konyha viszonylag nagy méretű, hogy kényelmesen lehessen dolgozni, és legyen bőven hely, ahova pakolni lehet. Mivel minden vendéglátóegységben a higiénia kiemelten fontos, és nagyon oda kell rá figyelni, így a berendezés kiválasztás is ennek tükrében történt. Gondolom mindenki látott már üzemi konyhákat, és ott szó sincs fa vagy műanyag bútorokról, csak és kizárólag fém pultok és polcok jöhetnek szóba egy ilyen esetben.

Nem gondolná az ember, de a megfelelő polcrendszer kiválasztás nagyon nehéz dolog, sok tényezőt kell figyelembe venni: mekkora a polcok, milyenek maguk a polcok, de még az is nagyon fontos, ahogy már mondtam, hogy milyen anyagból van, hiszen fémből is rengeteg fajta van.

Már majdnem kezdtük feladni és már az elkeseredés határán voltunk, de végül szerencsére megérkezett a felmentő sereg: a rackinglog.hu. A RackingLog egy olyan cég, ami különböző polcrendszerek gyártásával foglalkozik, és már több mint negyed évszázada jelen vannak a piacon. Ráadásul nem csak Magyarországon vannak sikereik, hanem nemzetközi szinten is, ugyanis külföldi ügyfeleik is vannak, aminek köszönhetően széleskörű tapasztalatokkal is rendelkeznek.

Többféle termékük is van, a különböző igényeknek megfelelően, a kisebb polcrendszerektől kedve az óriási raktározásra alkalmas polcrendszerekig. Így tehát vannak náluk:

  • fémpolcok
  • galéria rendszer
  • gördíthető polcrendszer
  • karos állványrendszer
  • kereskedelmi polcrendszer
  • önhordó polcrendszer

Szóval itt tényleg szinte mindenki meg tudja találni a számára megfelelő tárolási alkalmatosságot. Mivel mi a szálloda konyhájába kerestünk polcokat, elsősorban a tartós élelmiszereknek és alapanyagoknak, így természetesen nem egy többszintes, emeletes polcrendszereket nézegettük, hanem a sima, egyszerű fémpolcokat.

De ez sem volt könnyű, ugyanis fémpolcokból is van salgó polc, és rozsdamentes polc is, de egy rövid gondolkodás után arra jutottunk, hogy mivel a higiénia az elsődleges, így a rozsdamentes acélból készült polcrendszer mellett döntöttünk, pontosabban döntött az unokatestvérem. A döntést amúgy a terméknek a leírása csak megerősítette, hiszen az ajánlások között szerepel, hogy az élelmiszeripari követelményeknek megfelelő anyagból készült, szóval élelmiszerek tárolására tökéletesen alkalmas ez a polcrendszer. Plusz, takarítani és tisztán tartani is nagyon egyszerű, és az anyaga is ellenálló.

Ez a polcrendszer több méretben is kapható, a magassága szerint lehet 85, 200, de akár még 250 cm is, a szélessége pedig akár 150 cm is. Nyilván ezt attól függően kell megválasztani, hogy mekkora tárolási felületre van szükség, de mi rendeltünk egy nagyot, a maximális méretekkel, illetve öt kisebbet is, biztos, ami biztos alapon. Szerencsére nagy teherbírású polcokról van szó, ami kell is, ha több tíz kiló liszttel lesz mondjuk megpakolva.

Ez a rozsdamentes acélból készült polcrendszer egyébként HACCP engedéllyel rendelkezik, ami ugye azt jelenti, hogy az élelmiszerbiztonsági szempontoknak megfelelő tanúsítványt megkapta a termék.

Persze nem csak ez a termék rendelkezik tanúsítvánnyal, ugyanis a RackingLog-nál minden termék TÜV minőségbiztosítási engedéllyel rendelkezik, ami – legalábbis amennyire én tudom – egy nagyon szigorú bírálati rendszer, nem véletlenül elismert nemzetközileg is.

Maga a honlapja a RackingLog-nak egyébként nagyon informatív, igazából nem is maradtak számunkra nyitott kérdések a polcokkal kapcsolatban, ugyanis vannak még letölthető anyagaik is. Ilyen például a termékkatalógus, amiből megismerhettük magának a megrendelésnek a folyamatát is. Ami számomra nagyon szimpatikus volt, az az, hogy tényleg nagyon profi szakmaisággal állnak az egészhez, ugyanis még egy tervrajzot is készítenek a polcrendszerekről, és azzal együtt küldik el az árajánlatot is. A honlapon értelemszerűen nem találhatóak árak egyik polcnál sem, hiszen, minden polcrendszert egyedi igényeknek megfelelően gyártanak le, így nincs is értelme összegszerűen kiírni. Szerintem ez hihetetlenül fontos, mind az egyedileg szabott ár, mind pedig az egyedi tervezés, különösen például egy galériás vagy egy nagyobb rendszer esetében, ahogyan a helyszíni felmérés is, amire az ilyen nagy „építmények” esetében mindig sor kerül.

Volt még egy dolog, amivel kapcsolatban a katalógusban olvasott információk eloszlatták a kételyeinket, ez pedig a polcrendszer összerakása volt. De mint kiderült, emiatt sem kell aggódni egy percig sem, ugyanis amikor kiszállítják a megrendelt polcot, akkor szerelő munkatársak is érkeznek, akik a helyszínen, szakszerű módon össze is rakják a polcokat. Bevallom itt teljes bizonyossággal el is dőlt, hogy bizony innen lesznek megrendelve a konyhába való polcok.

Ugyan nem valószínű, hogy ezek a polcok egyhamar tönkremennének, vagy bármi bajuk lenne, de természetesen mindegyik van garancia, ami 2-5 év lehet, és ez attól függ, hogy melyik polcrendszerről van szó. Emellett pedig még 10 év elteltével érvényesíthető gyártói garanciát is vállal a RackingLog, mégpedig a polcrendszerek elemeinek a cseréjére, illetve a bővítésére is.

Árajánlatot kérni többféleképpen is lehet: egyfelől van egy ajánlatkérő űrlap, ahol meg kell adni pár személyes adatot és egy rövid üzenetet is kell írni arról, hogy mi is az elképzelés, de e-mailt is lehet írni az info@rackinglog.hu címre is. Mindkét esetben mielőbb felveszik a leendő ügyféllel a kapcsolatot. De, ha esetleg valakinek több kérdése lenne, akkor telefonon is fel lehet keresni a céget, ebben az esetben is készséggel segítenek.

A polcrendszer egyébként hamar bekerült a konyhába, és minden flottul ment a megrendeléssel, a kiszállítással és az összeszereléssel kapcsolatban is, és azóta is teljesen jól funkcionál, jól meg is vannak pakolva. Viszont, az egyáltalán nem kizárt, sőt, teljesen biztos, hogy a mosókonyhába is hamarosan bekerül még pár ugyanilyen rozsdamentes acélból készült polcrendszer a fából készült szekrények helyett.

Polcrendszer
polcrendszer